Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 100€ μέχρι 5Kg για αποστολές στην Ελλάδα.

ΦΥΣΤΙΚΟΠΙΤΑ

Υλικά

8 Αυγά

2 Κούπες Φρυγανιά

2 Κούπες Ζάχαρη

3 Κούπες Φυστίκι τριμμένο

1 Κουταλάκι Κανέλλα

1/2 Ποτήρι Κρασιού Κονιάκ

Λίγο Γαρύφαλλο

2 Κουταλάκια Μπέικιν πάουντερ

 

Για το Σιρόπι

3 Κούπες Ζάχαρη

2 Κούπες Νερό

Λίγο χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

 

 

Σε ένα μπώλ χτυπάμε μόνο τους κρόκους (και κρατάμε το ασπράδι) με την ζάχαρη. Έπειτα και αφού χτυπηθούν καλά προσθέτουμε ανακατεύοντας την φρυγανιά, το μπέικιν, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το φυστίκι.

Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια για να φτιάξουμε την μαρέγκα και όταν είναι έτοιμη την προσθέτουμε προσεκτικά και σιγά σιγά στα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα πασπαλισμένη με φρυγανιά. Ψήνουμε 40-45 λεπτά στους 180°C και σιροπιάζουμε μετά αφού το σιρόπι μας έχει κρυώσει.

Σερβίρουμε όταν κρυώσει η πίτα και πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης.