Προσοχή! Λόγω φόρτου εργασίας των courier ενδέχεται να παρουσιαστούν καθυστερήσεις 2-3 ημερών στην παράδοση των προϊόντων.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!

Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής πριν παραγγείλει απο εμάς τα οποία και εμείς μάθαμε κατα την διάρκεια της πορείας μας προκειμένου να κάνει σωστά την παραγγελία του.

  1. Ο καταναλωτής θα παραλάβει φυστίκι, φρεσκοψημένο (ψήνουμε κάθε εβδομάδα) ή απλά συσκευασμένο πρόσφατα (αν πρόκειται για ωμό) με όσο το δυνατόν πιο μακρινή ημερομηνία λήξης.

  2. Συνιστούμε κατανάλωση του ξηρού καρπού το αργότερο μέσα σε 3 εώς 5 μήνες απο την στιγμή της παραλαβής ή αγοράς από το κατάστημα ακόμη και αν η συσκευασία που κρατάτε στα χέρια σας λήγει σε ένα χρόνο. Κάθε τρόφιμο που θα μπει σε μία συσκευασία (όσο αφορά το φυστίκι) μετά από 3-5 μήνες χάνει σταδιακά την φρεσκάδα του. Ο ξηρός καρπός μπορεί να καταναλωθεί σαφώς και μετά τους 5 μήνες αλλά δεν θα έχει την ίδια γεύση όπως αν το ανοίγατε λίγο μετά την παραλαβή του. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα προϊόντα μας, καλό είναι να καταναλώνονται όσο πιο σύντομα γίνεται ακόμη και αν η ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω στο προϊόν είναι αρκετά μακρινή.

  3. Αναφορικά με το Φυστίκι, δική μας ευθύνη αποτελεί η παράδοση στον πελάτη ενός φρέσκου καρπού από την Αίγινα, άλλωστε φημιζόμαστε όχι μόνο για την εξαιρετική μας γεύση αλλά και για το πολύ χαμηλό ποσοστό σε κλειστά φυστίκια που εμπεριέχονται στις συσκευασίες μας. Είμαστε απο τους λίγους παραγωγούς που μετά την επεξεργασία του μηχανικού διαχωρισμού κατά την οποία διαχωρίζονται τα κλειστά απο τα ανοιχτά φυστίκια, πραγματοποιούμε μετέπειτα και χειροδιαλογή (αφαίρεση με τα τα χέρια όλων των υπόλοιπων κλειστών αλλά και των ακατάλληλων φυστικιών που με μηχανικά μέσα δεν γίνεται να αφαιρεθούν) σε όλη την ποσότητα της παραγωγής μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε για τους πελάτες μας ένα εξαιρετικό προϊόν τόσο σε γεύση όσο και σε μορφή.

  4. Ο πελάτης οφείλει να γνωρίζει πως αν το φυστίκι που θα παραλάβει δεν είναι πολυκαιρισμένο και έχει περάσει και απο χειροδιαλογή, τότε η γεύση που έχει ο καρπός εσωτερικά δεν αποτελεί δική μας ευθύνη. Ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει και να καταλάβει οτι η φυστικιά είναι ένα δέντρο της φύσης όπως όλα τα άλλα και ότι ο καρπός που παράγει έχει όλα τα στοιχεία με τα υπόλοιπα δέντρα παραγωγής. Με απλά λόγια όπως μία πορτοκαλιά κάνει ωραία και γευστικά πορτοκάλια ενώ μια άλλη δεν τα κάνει γευστικά (ξινά η πικρά) έτσι είναι και η φυστικιά. Όπτικά όταν η εικόνα ενός καρπού φυστικιάς είναι σε άριστη κατάσταση δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την γεύση του εσωτερικά ούτε και ευθυνόμαστε για αυτήν. Παραδοσιακά έχουμε απόλυτα ικανοποιημένους πελάτες απο την γεύση του φυστικιού μας, θεωρούμε όμως υπεύθυνη στάση εκ μέρους μας, να παρέχουμε πληροφορίες προς τους πελάτες που μέχρι στιγμής αγνοούσαν.

  5. Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας του φυστικιού και εφόσον δεν καταναλωθεί όλη η ποσότητα της συσκευασίας, διατηρούμε τον ξηρό καρπό σε ένα βάζο, το πώμα του οποίου έχει λάστιχο ή σε ένα πολύ καλό τάπερ (υπάρχουν και κάποια τάπερ που αφαιρούν τον αέρα μετά το κλείσιμο) που να κλείνει ερμητικά έτσι ώστε να προφυλάξουμε τον καρπό απο την επαφή με τον αέρα. Δεν διατηρούμε στο ψυγείο μας το ψημένο φυστίκι έστω και μέσα σε βάζο ή τάπερ καθώς η υγρασία που διαθέτει το οικιακό ψυγείο θα κάνει ζημιά στον καρπό. Αν πρόκειται όμως για ωμό φυστίκι τότε μπορούμε για λίγο καιρό να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μας με έναν από τους τρόπους που προαναφέραμε. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε το φυστίκι στον ήλιο για πολύ καιρό ούτε και το αποθηκεύουμε σε μη αεροστεγή μέσα.

  6. Δεν έχουμε την φιλοσοφία της μαζικής παραγωγής ούτε και χρησιμοποιούμε συντηρητικά, για αυτό και πολλά απο τα προϊόντα μας και ειδικά αυτά που έχουν μικρή διατηρησιμότητα (πχ μπακλαβαδάκι/σαραγλάκι/κανταϊφάκι/φυστικάτο/ διάρκεια ζωής ένα μήνα ή και 15ημέρες) φτιάχνονται κάθε εβδομάδα. Σε περίπτωση που η παραγγελία σας περιέχει κάποια απο αυτά τα προϊόντα τότε οι μέρες αποστολής και παράδοσης μπορεί να παραταθούν από 3 εώς 5 εργάσιμες μέρες έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι το προϊόν που θα παραλάβετε θα είναι όσο πιο φρέσκο γίνεται καθώς θα φτιαχτεί ειδικά για εσάς. Εάν συμπέσει κατά την στιγμή της παραγγελίας να έχουμε φρέσκια παραγωγή του προϊόντος που σας ενδιαφέρει τότε θα αποστείλουμε άμεσα, διαφορετικά θα σας ζητήσουμε να κάνετε λίγες μέρες υπομονή. Γενικά δεν μας αντιπροσωπεύει η φιλοσοφία απλά ''να πουλήσουμε κάτι''. Αυτό που μας ενδιαφέρει πραγματικά είναι να προσφέρουμε ένα προϊόν που θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους έτσι ώστε να έχουμε την χαρά να σας εξυπηρετήσουμε και πάλι.  Ειδικά για το ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙ, ΣΑΡΑΓΛΑΚΙ, ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙ ή και το ΦΥΣΤΙΚΑΤΟ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι φτιάχνονται κάθε Σάββατο ή Κυριακή. Ιδανικά λοιπόν για να σας έρθουν ΦΡΕΣΚΑ και επειδή έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής αφού δεν έχουν συντηρητικά θα πρέπει οι πελάτες να κάνουν την παραγγελία τους την Παρασκευή ή το Σάββατο ή την Κυριακή έτσι ώστε να τα αποστείλουμε την Δευτέρα. Σας ενημερώνουμε ότι για το προϊόν Φυστικάτο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μονο όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, η ζέστη και η απώλεια αέρα από το κουτί μπορεί να το επηρεάσουν αρνητικά ακόμη και αν η ημερομηνία λήξης δεν έχει παρέλθει.

  7. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Η ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5-6 ΜΕΡΕΣ. Συνήθως η courier παραδίδει μέσα σε 2-3 εργάσιμες όμως αυτός ο χρόνος μπορεί να αλλάξει είτε λόγω του covid είτε λόγω κάποιας περιόδου με φόρτο εργασίας πχ Χριστούγεννα, Πάσχα, black Friday κτλ.

  8. ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ:To site απευθύνετε σε ιδιώτες καταναλωτές πελάτες ΛΙΑΝΙΚΗΣ. Για έκδοση τιμολογίων (XONΔΡΙΚΗ) η minimum παραγγελία είναι 300 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Οι πελάτες που έχουν εμπορική ή άλλη δραστηριότητα και επιθυμούν τιμολόγιο για παραγγελίες μικρές πχ 100 ευρώ και κάτω οφείλουν να γνωρίζουν ότι μπορούν να δικαιολογήσουν ποσά κάτω των 100 ευρώ και με απλή απόδειξη. Εάν επιθυμούν τιμολόγιο τότε θα πρέπει να υπάρξει η minimum παραγγελία χονδρικής που είναι 300 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Υπάρχουν δηλαδή minimum ποσότητες για να ξεκινήσουμε μια συνεργασία χονδρικής σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας μας.