Προσοχή! Λόγω καθυστερήσεων παράδοσης των δεμάτων από τα courier ενδέχεται να υπάρχουν καθυστερήσεις.

Φυστίκι Αιγίνης Φρέσκο Γλυκό του Κουταλιού

Υλικά

5 Κούπες φυστίκι φρέσκο με την φλούδα του

(στο αρχικό στάδιο, να μαζευτούν τέλη Απριλίου

αρχές Μαϊου)

7 Κούπες ζάχαρη

4 Κούπες νερό

Χυμό ενός λεμονιού

Άρωμα Βανίλιας

 

Εκτέλεση

 

Βάζετε τα φυστίκια σε μπόλικο νερό να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με πιρούνι.

Τα στραγγίζετε και τα απλώνετε σε πετσέτα για να απορροφηθούν τα υγρά τους. Φτιάχνετε το σιρόπι βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε μέσα στο σιρόπι τα φιστίκια και για αφήνετε για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα τα ξαναβράζετε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.

 

* Απο το βιβλίο της Κυρίας Τέτας Γρίζου ΄΄ Παραδοσιακές Συνταγές με Φυστίκι Αιγίνης''