ΦΥΣΤΙΚΑΤΑ
Υλικά
500 γρ Φυστίκι Αιγίνης
180 γρ Φρυγανιά Τριμμένη
1 Βιτάμ (Λιωμένο στο μικροκυμάτων)
1 Κουτί Γάλα Εβαπορέ
1/2 Σφηνάκι Κονιάκ
2 Βανίλιες
500 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα φυστίκια στο blender/multi . Σε μία λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός της κουβερτούρας και ζυμώνουμε πολύ καλά. Έπειτα πλάθουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε να σφίξουν για 60 λεπτά.
Κατόπιν λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και βουτάμε λίγα-λίγα τα φυστικάτα στη σοκολάτα. Χρησιμοποιώντας 2 πηρούνια τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο προηγουμένως έχουμε βάλει αλουμινόχαρτο.
Τέλος αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα ή τα διπλώνουμε ένα-ένα σε ζελατίνα σε στυλ καραμέλας.
Φυστικάτα ένα απο τα πιο ωραία και παραδοσιακά γλυκά της Αίγινας.